Vítejte na stránkách Ar De Samo

Blog

Toto je můj blog na téma moje umění a je hlavně o obrazech, které maluji. Blog obsahuje nezařazené příspěvky, které nepatří do žádné hlavní kategorie a ani galerie. Texty příspěvků jsou napsány, tak jak mě napadly. Je to taková řeka myšlenek.

Můj blog

Příspěvky jsou hlavně na téma ručně malované obrazy na plátně. Nejraději mám abstraktní obrazy a všemožné moderní obrazy a obecně moderní umění. Také mám rád plastické obrazy nebo chcete-li 3D obrazy nebo také strukturované obrazy. Vždy když najdu nějaký návod na sociálních sítích, který se týká 3D obrazů a s popisem, jak je snadné je vytvořit (ano vytvořit je ten správný termín), tak se musím usmát. Protože nic není vzdálenější pravdě. Ve skutečnosti je velice obtížné je vytvořit v požadované kvalitě a vzhledu. Protože jsou technologicky náročné. A co je nejdůležitější je to, že se u toho udělá velký nepořádek. Nicméně na videu to vypadá dobře a proto je ve velké míře propagují prodejci různých hmot nebo přímo prodejci návodů na výrobu plastických obrazů. Popravdě nemám moc rád krajiny, portréty ani různá zátiší, proto se jim také v současné době nevěnuji.

Tištěné obrazy

Co mně trochu mrzí, je to, že když zadám do vyhledávače hesla jako: ručně malovaný obraz nebo malované obrazy na plátně, tak se dostanu na stánky velkých prodejců, kteří většinou prodávají tištěné obrazy na plátno (zkuste si to). Takže vždy musím pořádně hledat, než nějaké opravdové ručně malované obrazy najdu. Musím říci, že tištěné obrazy jsou z hlediska vzhledu luxusní obrazy, protože dnešní tisk na plátno je velice kvalitní. Skoro bych řekl, že je až moc kvalitní a je na první pohled zřejmé, že je to tisk. Myslím si, že to moc nezachrání ani “hybridní obrazy”, tedy tištěné obrazy s ručním dokreslením některých detailů. Nicméně je to pořád jen studený tisk, výtvor stroje. Bez možnosti projevu jakékoliv kreativity nebo vyjádření aktuálního rozpoložení umělce (stroje).